אם אתם מחפשים להרשים את יקירכם, תכשיט יהלומים חדש עשוי להיות ברשימת הקניות שלכם. לפני שאתם ממהרים לחנות וקונים את היצירה האטרקטיבית הראשונה בה אתם נתקלים, חשוב לקחת בחשבון את מקור היהלום. יהלומים שמגיעים מהאדמה הם יהלומים טבעיים, וזה כנראה מה שאתם הכי מכירים.

אבל האם ידעתם שיש שם עוד סוג של יהלום שנראה כל כך דומה, שאתם לא יכולים להבדיל? יהלומי מעבדה הופכים במהירות לחביבי הקונים בזכות עלותם הנמוכה יותר ושיטות הייצור שלהם. למדו על שני סוגים אלה של יהלומים כדי שתוכלו להחליט איזו בחירה מתאימה לכם.

כיצד נוצרים יהלומים טבעיים ויהלומי מעבדה?

יהלום טבעי נוצר במהלך מיליארדי שנים ובתנאים מיוחדים מאוד. כל היהלומים התחילו במעטפת קרום כדור הארץ, שהיא שכבה המגנה עלינו מפני הטמפרטורות החמות של ליבת כדור הארץ. לרמה זו היה כל כך הרבה חום ולחץ שהם החלו לשנות גרפיט ברמה האטומית. כאשר מולקולות גרפיט התחלפו לתבנית משולשת, הן יצרו יהלומים.

מכיוון שלמדענים אין כל כך הרבה זמן לבזבז, הם יצרו טכניקה מיוחדת כדי לזרז את הדברים בייצור יהלומי מעבדה. הם משתמשים בתא בלחץ גבוה בטמפרטורה גבוהה המדמה את הסביבה שבה יהלומים נוצרים מתחת לאדמה.

לאחר תהליך זה, התוצאה היא גביש יהלום בעל מבנה מולקולרי והרכב זהה לזה של יהלום טבעי. מכיוון שהמבנה זהה לחלוטין ליהלום טבעי, יהלומי מעבדה אינם סינתטיים, כמו זירקוניה מעוקבת או מיסניט. הם הדבר האמיתי.

באופן כללי, תהליך היצירה נמשך בין 6 ל-10 שבועות.

האם יהלומי מעבדה הם ללא רבב?

מכיוון שהם נוצרים במעבדה בתנאים אידיאליים, יהלום מעבדה צריכים להיות מושלמים, נכון? לא בדיוק. לכל היהלומים ככל הנראה יש תכלילים המשפיעים על הבהירות, בין אם הם מגיעים מהאדמה או מהמעבדה.

ארגונים כמו GIA ו-AGS משתמשים בקנה מידה שונה של ניקיון וצבע בכל מה שקשור לדירוג יהלומי מעבדה. מסיבה זו, דירוג הניקיון היחיד עבור יהלומי מעבדה הוא I, SI, VS ו-VVS. התכלילים העיקריים שהם מתמודדים איתם הם מטאליים ושאריות מתמיסת המתכת המותכת המשמשת ליצירתם.

יהלומים טבעיים יכולים לסבול מתכלילים רבים ושונים במהלך מיליארדי השנים. להיות כל כך הרבה זמן במחתרת חושף אותם להרבה אלמנטים שונים. הם עשויים לפתח נקודות, נוצות, גבישים, עננים ועוד כתוצאה מסביבתם.

האם יהלומי מעבדה צבעוניים?

רוב יהלומי המעבדה מדורגים בטווח D-E-F או G-H-I בכל הנוגע לצבע. D-E-F פירושו יהלום חסר צבע, ואילו טווח ה-G-H-I כמעט חסר צבע. באופן כללי, די נדיר שמעבדה יוצרת אבן בתחום ה-D-E-F, כלומר גם היא תהיה יקרה יותר.

הסיבה לכך היא שיהלומים שנוצרו במעבדה היו בסביבה מבוקרת ואין להם סיכוי להיות מזוהמים מחומרים אחרים. הדבר היחיד שעומד בפניהם הוא לפעמים מחסור בחנקן, מה שהופך אותם לחומים. למרבה המזל, מדענים יכולים לתקן זאת בתהליך טיפול נפרד כדי להפוך אותם לשקופים יותר.

מצד שני, יהלומים טבעיים נחשפים למספר זיהומים שונים ככל שהם גדלים. אפילו כמויות זעירות של כימיקלים עלולות לגרום לזנים לבנים, ורודים, כחולים וצהובים. זו הסיבה שיהלומים טבעיים מדורגים בסולם צבעים גדול בהרבה.

באיזה גודל וצורה מגיעים יהלומי מעבדה?

אולי הדבר הכי מרגש ביהלומי מעבדה הוא שאפשר לגדל אותם ולחתוך אותם לכל צורה או גודל שרק תרצו. בין אם אתם מחפשים יהלום מעבדה קלאסי או יהלום מעבדה חתוך בתבנית כרית, אובל, אמרלד, אשר, רדיאנט או נסיכה, הכל אפשרי. אתם יכולים לבחור בכל שיבוץ שאתם רוצים.

באשר לגודל המרבי האפשרי, יהלומי המעבדה הגדולים ביותר הם כ-20 קראט. זה לא ממש משתווה לגודל היהלומים הטבעיים, שיכולים להיות מעל 400 קראט. עם זאת, הם מספיק גדולים עבור טבעות פשוטות, שרשראות יהלומים, צמידים ועוד.

זכרו כי יהלומים טבעיים ניתן לחתוך גם לכל צורה או גודל שאתם רוצים לאחר שנכרו.

האם עליי לבחור יהלום טבעי או יהלום מעבדה בחג הזה?

בסופו של דבר, הבחירה ביהלום טבעי או ביהלום מעבדה תלויה בכם. למרבה המזל, כל בחירה שתבחרו לא תהיה רעה. שני סוגי הפנינים האלה הן מזכרות יפות ועמידות לכל החיים.

יהלומי מעבדה הם כיום טרנד רחב שכובש את שוק התכשיטים. הם מאפשרים לכם לרכוש תכשיטים גדולים ומרגשים יותר במחיר זהה לאבן טבעית קטנה בהרבה.

עם זאת, יהלום שנוצר במעבדה לא באמת יכול להתאים לתחושה המיסטית שיש לאבן שבילתה מיליארדי שנים מתחת לפני האדמה.

המטרה שלנו היא לעזור לכם לקבל את ההחלטה הכי טובה עבורכם, תהיה אשר תהיה. אנו נעזור לכם לממש את המטרות שלכם ביצירה בהתאמה אישית. בין אם אתם מחפשים צמידים, עגילים, שרשראות או טבעת אירוסין נוצצת, אנו רוצים שתהיו בטוחים בבחירתכם.

 

אם אתם מוכנים לחפש את היהלום המושלם, אנו מוכנים לעזור. בקרו באתר שלנו היום!